Hypnotherapie

Ons gedrag wordt voor het grootste deel bepaald en gestuurd door ons onbewuste. We zien vaak alleen de 'top van de ijsberg' maar het grootste deel van ons bewustzijn bevindt zich ''onder water'' en onttrekt zich aan onze bewuste ervaring.

Hypnotherapie kan helpen het onbewuste bewust te maken en maakt gebruik van het fenomeen trance.
Trance is iets wat we allemaal kennen. Je hebt vast wel eens een spannend boek gelezen of een mooie film gezien waar je zo door werd geboeid, dat je niets of niemand in je omgeving meer opmerkte. Of je reed een bekende route met de auto en zonder dat je het door had, was je ineens op de plaats van bestemming aanbeland. Trance is dus niets anders dan een staat van gerichte aandacht.

Tijdens een Hypnotherapie sessie word je bewust in een staat van lichte trance gebracht. Doel is om het onbewuste deel van je brein te activeren, waardoor bepaalde psychische of fysieke klachten of problemen alsnog in je bewustzijn kunnen komen.

Met name verslavingsgevoeligheid leent zich voor een behandeling met hypnotherapie. Maar ook de oorsprong van onbegrepen lichamelijke klachten kan door middel van een hypnotherapeutische sessie aan het licht komen.

 

"People do not come into therapy to change their past but their future'' - Milton Erickson