Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Adrienne Acke, Psychodynamisch- en Lichaamsgericht Therapeut.

Als 21-jarige ging ik op zoek naar wie ik nu eigenlijk was, wat mij dreef. Ik voelde mij sterk aangetrokken tot alternatieve geneeswijzen en het spirituele pad. En zo maakte ik kennis met diverse vormen van therapie, lichaamsgericht werk, massage en tantra. In mijn praktijk als massage- en lichaamsgericht therapeut begeleidde ik jarenlang mensen die op zoek waren naar meer liefde in hun leven en een beter contact met hun lichaam.
Vanuit de behoefte om mijn kennis en ervaring uit te breiden, kwam de opleiding tot Psychodynamisch Therapeut op mijn pad.

In mijn werk word ik geïnspireerd door Non-Dualiteit en Tantrisme. Ik combineer mijn therapeutische vaardigheden met een spirituele levenshouding. Dat betekent voor mij: liefdevol aanwezig zijn, bij alles wat zich aandient.

Als Psychodynamisch Therapeut ben ik je sparringpartner, coach, inspirator en motivator. Waar nodig zal ik je confronteren en je een spiegel voorhouden, met liefde, warmte en humor. 
Voel je welkom, waar jij je ook bevindt op jouw unieke pad!


 

Visie

In ons leven krijgen we de mogelijkheid om alles te ervaren en te proeven. We kunnen op verschillende manieren omgaan met de uitdagingen die het leven ons biedt: vanuit verzet of vanuit overgave. Verzet is meestal onze eerste reactie, we willen immers geen pijn en verdriet voelen. Toch zit onze bevrijding in overgave, in het aanvaarden van wat er op ons pad komt. 

Dat wil niet zeggen dat we alles dan maar lijdzaam moeten ondergaan. Het leven omarmen wil niet zeggen dat we niet mogen streven naar verandering, verbetering en geluk. Het betekent ook niet dat we misstanden met de mantel der liefde bedekken of ontkennen dat er soms hele verdrietige dingen gebeuren. Het betekent alleen dat we ons niet verzetten tegen wat zich aandient. 
Als het regent kun je 2 dingen doen: OF je pakt een paraplu en gaat naar buiten OF je wacht tot de bui over is. Zeggen ‘ik wil niet dat het regent’, is niet heel effectief en brengt je niets. Behalve misschien een verpeste dag.

We kunnen alles aangrijpen als kans. Ook de meest wanhopig lijkende situatie kan hoop en perspectief bieden. Het brengt je misschien verder in je ontwikkeling dan je ooit had gedacht! Dat deed het in ieder geval voor mij en doet het nog steeds.

We kunnen elke dag opnieuw kiezen voor liefde. Uiteindelijk zal ons dat de innerlijke vrede brengen waar we naar verlangen. 
In mijn blog kun je meer lezen over mijn persoonlijke ervaringen.

 

The mind says ‘I wish I could change the past.’ The heart says ‘I’m open to the future’. Life says ‘welcome to the present’ – Jeff Foster