Regressietherapie

Regressie betekent: teruggaan naar een eerdere fase van de levensontwikkeling. In je gedachten teruggaan in de tijd zogezegd. Dat kan een herinnering zijn aan een nare ervaring of een ingrijpend moment, zowel in je kindertijd als op latere leeftijd. 

Misschien was er een situatie waarin je niet in staat was om jezelf te beschermen. Omdat je te klein was bijvoorbeeld of omdat het te onveilig was om voor jezelf op te komen. Je kunt je dan machteloos of alleen hebben gevoeld.

 

"There's a crack in everything, that's how the light gets in" - Leonard Cohen

Verwerking

Als je nare of traumatische dingen hebt meegemaakt, kan het gebeuren dat herinneringen hieraan op onverwachte momenten naar boven komen. Vooral als je de ervaring niet goed hebt verwerkt.
Het kan ook zijn dat je de herinnering aan deze nare ervaring onbewust hebt verdrongen: je kunt er niet actief meer bij maar het zit nog ergens in je brein en in je lijf verstopt. En dat kan zich uiten in psychische of lichamelijke klachten.

Regressietherapie kan je helpen om die nare gebeurtenis uit het verleden alsnog te verwerken. Je wordt bewust teruggebracht in de tijd, naar het moment dat zo ingrijpend, beladen of angstig voor je was. Alleen ben je dit keer niet meer hulpeloos, machteloos of alleen. Ik reis met je mee als liefdevolle gids en beschermer.