Voor wie

Herken je dit?

 • Je denkt vaak dat je niet goed genoeg bent; de ander lijkt altijd beter, gelukkiger of slimmer dan jij.
 • Je zorgt makkelijker voor anderen dan voor jezelf. Je weet vaak niet wat jouw behoefte is.
 • Je zegt niet gemakkelijk ‘nee’ als je iets niet wilt, uit angst voor afwijzing of verlating.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor het slagen of falen van je relatie(s).
 • Je maakt je vaak zorgen over de toekomst of piekert over het verleden.
 • Je voelt je vaak gespannen en onrustig en/of hebt regelmatig een kort lontje.
 • Je hebt de neiging je innerlijke onrust te onderdrukken met (te)veel eten, drinken of altijd maar bezig zijn.
 • Je hebt het nodige zelfonderzoek gedaan, maar komt toch steeds weer in dezelfde patronen terecht.
   

En wil je meer van dit?

 • Leven vanuit liefde en niet vanuit angst.
 • Leren meer en meer je eigen pad te bewandelen, vanuit jouw authentieke zelf.
 • Leren accepteren wat er is in plaats van je te verzetten.
  Oftewel: Learning how to dance in the rain
 • Contact leren maken met wie je ten diepste bent.

Dancing in the rain

Als mens hebben we diverse levenservaringen. Soms prettige, soms onprettige. We zijn geconditioneerd om prettige ervaringen te koesteren en onprettige zo snel mogelijk weg te duwen.

Dat komt omdat we in een wereld leven van ogenschijnlijke tegenstellingen: goed versus slecht, licht versus donker, vreugde versus verdriet etc. We kunnen dan denken dat dit de realiteit is, dat hoe wij de wereld zien de enige werkelijkheid is. En dat kan ons soms behoorlijk wanhopig maken.
Vooral tijdens momenten van crisis, wanhoop en vertwijfeling, vragen we ons af: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat geeft mijn leven zin? En vooral: hoe kan ik gelukkiger worden?

Tijden van tegenslag en crisis brengen ons vaak op een zoektocht naar iemand die ons kan helpen. Iemand waarvan we denken en hopen dat die een antwoord heeft op onze vragen. Dat kan een therapeut zijn maar ook een spirituele leermeester.

Het mooie is echter dat de meeste antwoorden op de vragen die je zelf stelt al in jezelf liggen besloten. Je hebt alleen iemand nodig die je liefdevol de weg wijst, terug naar jezelf.

Tijdens dat proces van (onder)zoeken en (her)ontdekken wie je bent en altijd al was, begeleid ik je graag. Er is ruimte voor al je ervaringen, gevoelens en emoties.
Als je met liefde en compassie naar jezelf leert kijken, zonder dat er iets ‘’weg’’ moet, zul je gaan ervaren dat er innerlijke rust ontstaat. Er komt weer ruimte voor je eigen innerlijke wijsheid, je levensvreugde en je authentieke zelf.

Tijdens een sessie maak ik onder andere gebruik van systemisch werk, innerlijk kindwerk, lichaamsexpressie, muziek en inzichten uit Tantra en Boeddhisme.

Mijn begeleiding richt zich op volwassenen vanaf 18 jaar. Ben je nog geen 18 maar ben je toch geïnteresseerd, neem dan contact met me op. Dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Contra-indicaties

Als je onder behandeling bent bij een reguliere hulpverlener voor een psychiatrische aandoening (met of zonder medicatie) of voor ernstige verslavingsproblematiek, dan is Psychodynamische Therapie wellicht niet geschikt of wenselijk. Neem bij twijfel contact met me op of overleg met je eigen behandelaar.

Als je onder invloed bent van alcohol of drugs of andere geest beïnvloedende middelen, dan kan ik je helaas niet begeleiden.

Meer informatie