Veel gestelde vragen

Is Praktijk De Lotusbloem aangesloten bij een beroepsvereniging?

Ja, Praktijk De Lotusbloem is aangesloten bij twee beroepsverenigingen: het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT) en Complementaire Kwaliteitstherapeuten. Dat betekent dat je als cliënt zeker weet dat De Lotusbloem voldoet aan de kwaliteitseisen voor complementaire therapeuten.
 

Hoe zit het met de veiligheid van mijn gegevens?

Praktijk De Lotusbloem houdt zich aan de richtlijnen van de Wet Algemene Gegevensverordening Persoonsgegevens (AVG) en maakt gebruik van een door de beroepsvereniging gefaciliteerd electronisch patiënten dossier (epd). 

Kijk voor meer informatie bij Privacy Centrum.

 

Zijn fysieke sessies mogelijk tijdens de Corona crisis?

Op dit moment zijn er geen restricties voor het geven van fysieke consulten. Uiteraard houdt Praktijk De Lotusbloem zich waar vereist aan de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Neem bij twijfel contact met me op of kijk voor de actuele stand van zaken op de website van het RIVM of de Rijksoverheid.
In sommige gevallen is een sessie via een beveiligde beeldverbinding te houden. Dit is echter niet voor alle werkvormen geschikt. 

 

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraars?

Alleen individuele en curatieve therapie wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. 
Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.
Zie ook de website van Kwaliteitstherapeuten.

Op dit moment komen de behandelingen voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking vanuit het aanvullende verzekeringspakket bij:
Coöperatie VGZ, Bewuzt, IZ, IZA, Zekur, UMC, United Consumers, Univé, Aevitea, De Friesland Zorgverzekeraar

 

Ik heb een klacht, wat nu?

Het kan zijn dat je niet tevreden bent over hoe een sessie is gelopen. Ik sta altijd open voor eerlijke en respectvolle feedback dus geef die vooral! Bij voorkeur tijdens of direct na afloop van een sessie. Mocht je dit niet hebben gedaan en er blijft iets knagen, neem dan alsjeblieft contact met mij op. Dan praten we erover. Als we er samen niet uit komen, dan kun je een formele klacht indienen bij de klachtencommissie van de beroepsvereniging.

Praktijk De Lotusbloem is aangesloten bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT).
GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. 

 

Is er een wachtlijst?

Nee, er is op dit moment geen wachtlijst. Je kunt direct een afspraak maken.