Bio-Energetisch Lichaamswerk

In ons lichaam ligt een oneindige hoeveelheid kennis en wijsheid besloten. Alles wat we meemaken, heeft immers ook impact op ons lijf. 

Als kind zijn we van nature verbonden met ons lichaam. We raken van alles aan en ontdekken via onze zintuigen de wereld. Door zelf liefdevol aangeraakt te worden leren we te voelen en te genieten van onze lichamelijke sensaties. We zijn nog volop in staat om de natuurlijke neigingen van ons lichaam te volgen om zich uit te drukken in beweging, geluid en emotie.

Naarmate we ouder worden, raken we echter steeds meer geconditioneerd door wat ''anderen'' of onze cultuur voorschrijven. 
Door niet liefdevolle aanrakingen of pijnlijke ervaringen, kan het zijn dat je (een deel van) je lichaam hebt afgesloten. Je zit als het ware 'op slot' en houdt je boosheid, frustratie of verdriet binnen. Misschien merk je dat je niet diep doorademt of durf je niet voluit te lachen of te huilen. Of ervaar je gevoelens van schaamte of schuld bij seksuele opwinding.

Door middel van (Bio)-Energetisch Lichaamswerk kun je leren op een veilige en respectvolle manier uiting te geven aan alles wat je voelt in je lijf. Of dat nu woede is, intens verdriet of onbedaarlijk plezier en extase. Het kan enorm bevrijdend en helend zijn om de stem van je lichaam te laten horen!

 

"The mind is not in one particular place. Every cell in the body has it's own intelligence" Sadhguru