Wat is Psychodynamische Therapie?

Psychodynamische Therapie is geschikt om diverse zaken praktisch aan te pakken.

Een sessie bij Praktijk De Lotusbloem kan je helpen ingrijpende gebeurtenissen uit verleden of heden te verwerken, inzicht te krijgen in je eigen gedrag en je effectiever leren omgaan met de uitdagingen die het leven biedt. 

De kracht van Psychodynamische Therapie is dat er tijdens een sessie wordt gewerkt met diverse therapeutische methoden die een aanvulling zijn op elkaar. Er wordt zowel mentaal, emotioneel als lichaamsgericht gewerkt. Hierdoor is er geen jarenlange therapie voor nodig om tot nieuwe inzichten en gedragsverandering te komen. Doorgaans zijn 4 tot 8 sessies voldoende en kun je met nieuwe inzichten verder.

Elke cliënt is uniek en daarom ​is ieder behandeltraject maatwerk. Van te voren wordt een behandelplan gemaakt, zodat je bewust toewerkt naar datgene wat je wilt bereiken! 

Psychodynamische Therapie is een erkende beroepsopleiding en behoort tot de complementaire (alternatieve) geneeswijzen. Dat betekent dat je geen verwijziging nodig hebt van een (huis)arts, je kunt direct een afspraak maken.
Bij veel gestelde vragen vind je informatie over de beroepsvereniging waarbij Praktijk De Lotusbloem is aangesloten.

Als je een aanvullend verzekeringspakket hebt afgesloten, worden de behandelingen door de meeste zorgverzekeraars voor een deel vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie over de tarieven en vergoedingen en de duur van een sessie, zie Tarieven en vergoedingen

Klik hier voor uitleg over de therapievormen.