Relatietherapie

Misschien was het je grootste verlangen: het hebben van een vervullende en gezonde relatie met een liefdevolle levenspartner. Vol enthousiasme ben je begonnen aan de relatie met je geliefde maar nu vraag je je af: moet ik wel doorgaan? En zo ja hoe dan? Misschien hebben jullie steeds vaker ruzie of strijd. Misschien is dat wat hem of haar zo leuk, zo ''anders'' maakte in het begin nu een bron van frustratie. En komen jullie er samen niet meer uit.

Als je het ''anders'' zijn van je geliefde als een probleem bent gaan ervaren, kan het zijn dat jullie steeds vaker communiceren vanuit het ego, of - zoals Eckhart Tolle dit noemt - vanuit ''the painbody''. Het ego ontleent zijn bestaansrecht aan strijd en lijden. En juist die strijd verwijdert je van datgene waar je het meest naar verlangt: dat er van je wordt gehouden zoals je bent en dat je zelf kunt liefhebben. Hierdoor wordt je hart - je gevoelige kern - steeds meer afgeschermd. Je raakt dan niet alleen je lief maar ook jezelf steeds meer kwijt. 

 

"The relationship is here to make you conscious instead of happy" - Eckhart Tolle

Ware liefde

Ware liefde begint als je bereid bent dit patroon te doorbreken, jezelf bloot te geven, je ego-schild te laten zakken. Dat is spannend en vraagt om moed en doorzettingsvermogen. Maar het zal je uiteindelijk dichter bij een meer vervullende relatie brengen dan je voor mogelijk had gehouden!

Tijdens de sessie gaan we praktisch en lichaamsgericht aan het werk onder andere met oefeningen uit Bio-Energetisch Lichaamswerk en Tantra. Je kleding blijft hierbij aan. Mogelijk krijg je van mij huiswerk mee om samen met je geliefde te oefenen.