Over Adrienne

Wie ben ik?

Mijn naam is Adriënne Acke, eigenaar en bevlogen therapeut van praktijk De Lotusbloem. Mijn praktijkruimte is gelegen op een rustige locatie in Alphen aan den Rijn in het mooie Groene Hart van de Randstad. 

Naast het begeleiden van mensen in mijn praktijk, werk ik sinds 2010 als teamondersteuner bij een zorgorganisatie die kwetsbare burgers begeleidt.
Daarvoor werkte ik bij een centrum voor seksuele gezondheid (hulp bij seksuele problemen, ongewenste zwangerschap en fertiliteit) en in de uitvaartbranche.

 

Achtergrond

Na mijn afgeronde HBO-opleiding tot Massage- en Bewegingstherapeut startte ik in 1999 met mijn praktijk voor Massage en Lichaamsgerichte Therapie De Lotusbloem. Jarenlang begeleidde ik mensen die op zoek waren naar meer liefde in hun leven en een beter contact met hun lichaam. Ik werd mede geïnspireerd door mijn eigen ervaringen met alternatieve therapeutische methoden en werkte vooral lichaamsgericht met massage, Bio Energetica en vanuit het Tantrisch gedachtengoed.

Op zeker moment begon iets in mij zich te roeren: het verlangen om op een dieper, therapeutisch niveau met mensen aan het werk te gaan. En dus ging ik op zoek naar mogelijkheden om mijn vaardigheden als therapeut uit te breiden. In de 4-jarige HBO-opleiding tot Psychodynamisch Therapeut bij de Academie voor Psychodynamica viel alles op zijn plek. Veel van de alternatieve therapievormen die ik zelf in de loop der jaren als cliënt had ervaren, waren onderdeel van het intensieve en uitgebreide opleidingsprogramma. Zoals Familieopstellingen, Bio-Energetisch LichaamswerkInnerlijk Kindwerk, Voice Dialogue en Regressietherapie
Voor mijn afstudeerscriptie deed ik onderzoek binnen mijn eigen zorgorganisatie naar psychische (over)belasting bij hulpverleners en het belang van Psychodynamische interventies bij het verwerken van eigen doorgemaakte (traumatische) ervaringen.

 

Mijn visie en missie

Het is mijn overtuiging dat het leven is bestemd om alles te ervaren, te proeven en te omarmen. Ook pijn, verdriet en lijden hebben hierin hun plaats. We kunnen hiermee op verschillende manieren omgaan: vanuit verzet of vanuit overgave. Verzet is meestal onze eerste reactie, we willen immers geen pijn en verdriet voelen. Toch zit onze bevrijding in overgave, in het aanvaarden van wat er op ons pad komt. Dat wil niet zeggen dat we alles dan maar lijdzaam moeten ondergaan. Het leven omarmen wil niet zeggen dat we niet mogen streven naar verandering, verbetering en geluk. Het betekent ook niet dat we misstanden met de mantel der liefde bedekken of ontkennen dat er soms hele verdrietige dingen gebeuren. Het betekent alleen dat we ons niet verzetten tegen wat zich aandient. 
Als het regent kun je 2 dingen doen: OF je pakt een paraplu en gaat naar buiten OF je wacht tot de bui over is. Zeggen: ik wil niet dat het regent, is niet heel effectief en brengt je niets. Behalve misschien een verpeste dag.

We kunnen alles aangrijpen als kans. Ook de meest wanhopig lijkende situatie kan hoop en perspectief bieden. Het brengt je misschien verder in je ontwikkeling dan je ooit had gedacht! Dat deed het in ieder geval voor mij.

De geschiedenis zit vol mensen die ons kunnen inspireren en motiveren om het beste uit het leven te halen, ongeacht wat zich aandient op ons pad. Mensen die kiezen voor liefde in plaats van angst en strijd. Nelson Mandela was zo'n mens. Na alles wat hij heeft meegemaakt, zou hij hebben kunnen kiezen voor slachtofferschap, woede en wrok. In plaats daarvan koos hij voor Liefde met een hoofdletter L. Omdat hij wist: Liefde is wie we ten diepste zijn. Het is onze ware aard. We kunnen elke dag opnieuw kiezen voor liefde. Uiteindelijk zal ons dat de innerlijke vrede brengen waar we naar verlangen.

Als Psychodynamisch Therapeut bij De Lotusbloem ben ik je sparringpartner, coach, inspirator en motivator. Waar nodig zal ik je confronteren en je een spiegel voorhouden, met liefde, warmte en humor. 
Voel je welkom, waar jij je ook bevindt op jouw unieke pad!

 

In mijn blog 'Every journey starts with the first step', kun je meer lezen over mijn persoonlijke ervaringen.

 

"Life will give you whatever experience is the most helpful for the evolution of your consciousness" - Eckhart Tolle