Gepubliceerd: 11 februari 2021

Een diepe buiging

Ik maak een diepe buiging voor iedereen die de eerste stap zet op weg naar meer zelf-liefde, zelf-bewustzijn en zelf-vervulling!

Crisissituaties maken doorgaans veel los in ons mensen: angst, onzekerheid, woede, wanhoop... Onze natuurlijke neiging is meestel om hiervan weg te gaan. Dat doen we uit zelfbescherming en op verschillende manieren. We kunnen onze angst weg-schreeuwen, onze onzekerheid of wanhoop weg-eten of onze woede weg-lachen. Maar wat nu als we er heel bewust voor kiezen om erbij te blijven? Om deze angst, onzekerheid, wanhoop en woede in de ogen te kijken? Dat vraagt om moed. En vooral om bereidheid ons kwetsbaar op te stellen en onze blik naar binnen te richten.

We leven in een tijd waarin alles anders is. Een tijd waarin een beroep wordt gedaan op onze flexibiliteit en het vermogen om te gaan met ingrijpende veranderingen. Dat geldt ook voor de therapeutische sessies die ik aanbied. Voor veel werkvormen uit de Psychodynamische Therapie geldt immers dat fysieke nabijheid een essentieel onderdeel is van de behandeling. Juist die fysieke nabijheid is nu lastig. En dus zullen we onze creativiteit en flexibiliteit moeten aanwenden. Bepaalde therapievormen zullen in aangepaste vorm plaatsvinden. Misschien met minder fysieke nabijheid maar zeker niet met minder liefdevolle betrokkenheid.

Laat je er daarom niet van weerhouden om een afspraak te maken! 

Je bent van harte welkom bij Praktijk De Lotusbloem!

 

 

 

 

Meer blogitems